Uitslagen 2019

7H Masterclass 2022

Wil jij optimaal voorbereid aan de start van de NN Zevenheuvelennacht of NN Zevenheuvelenloop verschijnen? Dan is de 7H Masterclass op zondag 25 september iets voor jou. Je leert hier van toplopers  zoals Mike Foppen en  Susan Krumins en toptrainers zoals Tobias van Helden (fysiotherapeut van o.a. Joshua Cheptegei) en Peter Eemers (fysiotherapeut van o.a. Kenenisa Bekele en Team Zevenheuvelen) hoe jij je goed voorbereid op een wedstrijd. Je leert ook hoe je het meeste uit jouw hardlooptrainingen haalt.

De 7H Masterclass is een inspirerende dag die Stichting Zevenheuvelenloop organiseert samen met 4KEER4. Met elkaar prestaties verbeteren, ervaringen uitwisselen en kennis opdoen!

Klik hier om je in te schrijven voor de 7H Masterclass

 

WORKSHOPS MET TOPPERS

Tijdens de 7H Masterclass in Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal word je met drie workshops voorbereid op de NN Zevenheuvelennacht en NN Zevenheuvelenloop. Onder andere Olympiërs Mike Foppen en Susan Krumins verzorgen een workshop op weg naar een succesvolle deelname aan de 7 of 15 kilometer. Peter Eemers en Tobias van Helden, fysiotherapeuten van de beste atleten ter wereld geven tips en uitleg over hoe je je blessurevrij voor kunt bereiden. 

HET PROGRAMMA

De dag duurt van 09.30 tot 17.00 uur met drie workshoprondes en een lunch en kost € 89,-.
Hiervoor krijg je:

• Interactieve sessie over hardloopmythes;

• Workshop Prehab & Krachttraining door Peter Eemers en Tobias van Helden;

• Workshop Hardlooptraining met Mike Foppen en Susan Krumins;

• Workshop Voeding rondom de wedstrijd;

• Koffie/thee;

• Lekkere lunch.

De 7H Masterclass vindt plaats in en rond Landgoed Hotel Holthurnsche Hof in Berg en Dal.

Klik hier om je in te schrijven voor de 7H Masterclass

INTERACTIEVE SESSIE OVER HARDLOOPMYTHES

Wat is het nut van rekken? Wat is het nut van een cooling-down? In een interactieve sessie bespreken we veel bekende en minder bekende mythes op hardloopgebied.


PREHAB & KRACHTTRAINING

door Peter Eemers en Tobias van Helden

Peter en Tobias geven je uitleg over het lichaam en wat je kunt doen om je lichaam sterk en geschikt voor het hardlopen te maken. Hoe kun je dit onderhouden, zodat je blessures voorkomt? Ook is er aandacht voor het begrip supercompensatie. Je krijgt diverse krachtoefeningen die je kunt gebruiken in je dagelijkse trainingsroutine. 

Peter en Tobias werken met de beste hardlopers ter wereld. Peter is fysiotherapeut van onder andere Kenenisa Bekele en Sifan Hassan en Tobias is fysiotherapeut van Mister Seven Hills Joshua Cheptegei. Beiden zijn veel voor hun werk in het buitenland om de atleten te begeleiden rondom hun trainingen in voorbereiding op topprestaties. Ook gaan zij vaak mee naar wedstrijden om de atleten daar van persoonlijke zorg te voorzien. Hun jarenlange ervaring met topatleten delen zij graag met recreatieve hardlopers.


HARDLOOPTRAINING

door Mike Foppen en Susan Krumins

Samen hardlopen met Olympische topatleten Mike en Susan. Ze nemen je mee naar het parcours van de Zevenheuvelenloop. Ze hebben een uitdagende en afwisselende looptraining voor je op het programma staan. Er is aandacht voor de warming-up en voor je looptechniek. Uiteraard wordt er ook een mooi loop-programma afgewerkt, zodat je voldaan weer terugkomt. Natuurlijk is er genoeg tijd om vragen te stellen aan Mike en Susan.

Mike Foppen is Olympisch atleet op de 5000 meter en met 13:13.06 Nederlands recordhouder op deze afstand. In augustus neemt hij deel aan de Europese Kampioenschappen op de 5000 meter. Mike begon zijn hardloopcarrière in Nijmegen en was lid van Team Zevenheuvelen. Inmiddels traint Mike bij Adrien Taouji in Frankrijk en is hij ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Susan Krumins nam twee keer deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en in Tokio. In 2016 werd ze achtste op de olympische 5000 meter. Naast een vijfde plaats bij het WK op de 10.000 meter in 2017, behaalde Susan nog verschillende andere mondiale top tien plaatsen. Ook heeft ze twee EK-medailles in de kast hangen. Susan traint bij de Australiër Nic Bideau en is ambassadrice van de Stichting Zevenheuvelenloop.


VOEDING RONDOM DE WEDSTRIJD

Er is veel informatie beschikbaar over voeding en sporten, waardoor je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is voor jou als hardloper goed om te weten? In deze workshop gaan we in op voeding specifiek gericht op de periode rondom de wedstrijd. Wat kun je het beste eten rondom belangrijke trainingen, de week voor de wedstrijd, de dag voor de wedstrijd en op de wedstrijddag en wat moet je eten om goed te herstellen? We gaan hier allemaal op in, zodat jij zelf een geschikt voedingsschema kunt samenstellen.