slogan
header_img

ABC

In dit A-B-C vind je informatie op trefwoorden, alfabetisch gerangschikt.

Aanvang

De aanvang van de 15 km is op zondag 18 november om 13.00 uur.

Afstand

De NN Zevenheuvelenloop is 15 km lang.

Annuleren

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

App

Download de NN Zevenheuvelenloop app.

 

Bedrijvenloop

Je kunt ook met een bedrijventeam meedoen aan de Bedrijvenloop.

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

 

Drank onderweg en na afloop

Na ongeveer 6 en 9 kilometer is een AA Drink verzorgingspost ingericht. Bij beide posten kun je kiezen uit AA Drink Iso-Lemon of water. Na de finish ontvang je ook een flesje AA Drink Iso-Lemon.

 

Duurzaamheid

De NN Zevenheuvelenloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer onder duurzaamheid.

 

Eigen vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op de dag van de wedstrijd niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen-vervoerstoeslag van € 5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto’s. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. Klik hier voor meer informatie.

 

Foto: gratis actiefoto's

Tijdens de NN Zevenheuvelenloop worden alle deelnemers  gefotografeerd. Je kunt de foto’s downloaden via het camera icoontje achter je naam in de uitslagen. Alle foto’s mag je gratis downloaden.

 

Garderobe

Laat zoveel mogelijk spullen en (grote) sporttassen in de kleedaccommodatie achter. Kleding die je vlak voor de start nog wilt uittrekken, doe je in een klein tasje en kun je afgeven in een van de garderobetenten die je vindt vlak voor de startvakken. Gebruik hiervoor een linnen of plastic tasje. (Grote) sporttassen worden niet geaccepteerd in de garderobetenten.

 

Goede doel

Natuurmonumenten is het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop. Hierover meer informatie op de pagina Goede Doel.

 

Hoogteprofiel

Klik hier om het hoogteprofiel van de NN Zevenheuvelenloop te bekijken.

 

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons af en toe mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de NN Zevenheuvelenloop en/of de Zevenheuvelennacht en aanverwante zaken.

 

Medaille

Iedereen die de 15km heeft volbracht  en bij de inschrijving niet heeft aangevinkt van een medaille te willen afzien, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Iedereen die geen prijs stelt op een medaille kan dit bij de inschrijving aangeven. Hij/zij ontvangt dan een korting van € 1,50 op het inschrijfgeld.

 

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. In samenwerking met het ziekenhuis Radboudumc zorgen de vele EHBO’ ers voor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt.

 

Mini Zevenheuvelenloop

Voor de kinderen is er de Mini-Zevenheuvelenloop. Deze vindt plaats op zaterdagavond in het start- en finishgebied van de Zevenheuvelennacht op de Groesbeekseweg.

 

Omkleden

Voor individuele lopers is er de mogelijkheid om om te kleden in één van de daartoe ingerichte parkeergarages. Voor bedrijvenlopers zijn er kleedgelegenheden in de Stadsschouwburg of een andere accommodatie (afhankelijk van het gekozen pakket).

 

Overnachten

Maak je er een compleet Zevenheuvelenweekend van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

 

Parcours

Klik hier voor informatie over het parcours.

 

Prijzen

De NN Zevenheuvelenloop kent een prijzenschema voor senioren en masters.

 

Records

Het wereldrecord op de 15 km voor mannen is gelopen in Nijmegen (2010). Hieronder kun je zien welke records op de NN Zevenheuvelenloop van toepassing zijn. Voor verbetering van het Nederlands Record stelt de organisatie, zowel bij de mannen als bij de vrouwen, een bonus van € 7777,- beschikbaar.

Mannen
Wereldrecord Leonard Komon (Kenia) 41.13 2010
Parcoursrecord Leonard Komon (Kenia) 41.13 2010
Nederlands record Khalid Choukoud 43.33 2013

Vrouwen

Wereldrecord Florence Kiplagat (Kenia) 46.14 2015
Parcoursrecord Tirunesh Dibaba (Eth) 46.28 2009
Nederlands record   Lornah Kiplagat 46.59 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglement

Alle deelnemers m/v verklaren zich akkoord met het reglement voor individuele deelnemers.

 

Sportdrank onderweg en na afloop

Na ongeveer 6 en 9 kilometer is een AA Drink verzorgingspost ingericht. Bij beide posten kun je kiezen uit AA Drink Iso-Lemon of water. Na de finish ontvang je ook een flesje AA Drink Iso-Lemon.

 

Start

NN Zevenheuvelenloop: Om 13.00 uur precies klinkt het startschot voor de startvakken op de Groesbeekseweg. Als alle lopers op de Groesbeekseweg gestart zijn, klinkt om 13.30 uur het startschot voor de lopers in de startvakken Bruin, Rood, Roze en Paars. We verwachten dat de laatste loper de startstreep om 14.10 uur passeert.

 

Startvakken

De start duurt ongeveer een uur. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het “afknijpen” van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij MYLAPS BibTag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert. Ongeveer de helft van de deelnemers start vanuit een startvak op de Groesbeekseweg. De rest vanuit startvakken in de zijstraten. Deze startvakken hebben de kleuren bruin, rood, roze en paars. Lopers die starten vanuit de zijstraten kunnen zich later dan 13.00 uur opstellen.

 

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt.

 

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de 15km is 2 uur.

Voor de NN Zevenheuvelenloop worden vele wegen voor het verkeer afgesloten. Om het verkeer niet te lang op te houden, zijn tijdslimieten ingesteld. Er zijn ook tijdslimieten op de 5 en 10km (40 en 80 minuten) ingesteld.

Deelnemers die de 5 of 10km na de tijdslimiet bereiken, worden gepasseerd door de bezemwagen. Als een loper door de bezemwagen wordt gepasseerd, kan de loper plaatsnemen in de bezemwagen of het parcours over het trottoir of het fietspad vervolgen. Het vervolgen van het parcours geschiedt op eigen risico. Lopers die zich achter de bezemwagen bevinden, komen niet in aanmerking voor een medaille en worden niet in de uitslag opgenomen.

 

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten. Verder staan er op het 15km parcours toiletten bij het 1km punt en in de buurt van het 11km punt.

 

Trainen

Door op de juiste manier te trainen, zorg je ervoor dat je goed voorbereid aan de start staat. Een goede voorbereiding vermindert de kans op blessures en verhoogt het plezier. Run2Day organiseert vanaf 10 september een trainingstraject en Losse Veter biedt individuele trainingsschema’s aan. Lees hier verder.

T-shirt

Er is weer een nieuw Zevenheuvelenshirt. Het is een New Balance shirt gemaakt van functioneel en 100 % gerecycled materiaal. De bedrukking is door middel van gesublimeerde druktechniek op de shirtjes aangebracht, waardoor je geen dikke “plak” op je shirt voelt.

 

Uitslagen

De uitslagen van de NN Zevenheuvelenloop vind je dezelfde avond nog op onze website. Klik hier voor de uitslagen.

 

Wereldrecords

In 2010 verbeterde Leonard Komon tijdens de NN Zevenheuvelenloop het wereldrecord op de 15 km. Hij liep een tijd van 41.13 min. Eén jaar eerder verbeterde Tirunesh Dibaba het wereldrecord voor de vrouwen. Zij liep 46.28 min. Deze tijd is inmiddels verbeterd.

 

Zandloperstart

We streven ernaar -gezien het grote deelnemersveld- zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg van 10 naar 2.25 meter afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.