slogan
header_img

ABC

In dit A-B-C vind je informatie op trefwoorden, alfabetisch gerangschikt.

Aanvang

De aanvang van de Zevenheuvelennacht is op zaterdag 17 november om 19.00 uur.

Afstand

De Zevenheuvelennacht is 7 km lang.

Annuleren

Mocht je onverhoopt niet mee kunnen doen, dan zijn de annuleringsvoorwaarden van toepassing.

 

App

Download de NN Zevenheuvelenloop app.

 

Bedrijvenloop

Je kunt ook met een bedrijventeam meedoen aan de bedrijvenloop.

 

Contactgegevens

Klik hier voor de contactgegevens.

 

Drank onderweg en na afloop

Na ongeveer 4 kilometer is een AA Drink verzorgingspost ingericht. Bij deze post kun je kiezen uit AA Drink Iso-Lemon of water. Na de finish ontvang je ook een flesje AA Drink Iso-Lemon.

 

Duurzaamheid

De NN Zevenheuvelenloop zal zoveel mogelijk op duurzame wijze georganiseerd worden.  Lees meer onder duurzaamheid.

 

Eigen vervoerstoeslag

Iedereen die niet met de trein komt, niet in de regio Nijmegen woont en op de dag van de wedstrijd niet in het bezit is van een NS- of OV-jaarkaart, betaalt een eigen-vervoerstoeslag van € 5,-. Deze toeslag is bedoeld om het reizen per openbaar vervoer te stimuleren. Dit is niet alleen een belangrijk argument uit milieu-oogpunt, maar het voorkomt ook dat het centrum van Nijmegen verstopt raakt met auto’s. De opbrengst van de eigen-vervoerstoeslag investeert Stichting Zevenheuvelenloop in duurzame projecten. Klik hier voor meer informatie.

 

Foto: gratis actiefoto's

Tijdens de Zevenheuvelennacht worden alle deelnemers  gefotografeerd. Je kunt de foto’s downloaden via het camera icoontje achter je naam in de uitslagen. Alle foto’s mag je gratis downloaden.

 

Garderobe

Laat zoveel mogelijk spullen en (grote) sporttassen in de kleedaccommodatie achter. Kleding die je vlak voor de start nog wilt uittrekken, doe je in een klein tasje en kun je afgeven in een van de garderobetenten die je vindt vlak voor de startvakken. Gebruik hiervoor een linnen of plastic tasje. (Grote) sporttassen worden niet geaccepteerd in de garderobetenten.

 

Goede doel

Natuurmonumenten is het goede doel van de NN Zevenheuvelenloop. Hierover meer informatie op de pagina Goede Doel.

 

Hoogteprofiel

Klik hier om het hoogteprofiel van de Zevenheuvelennacht te bekijken.

 

Limiet

De maximale deelnamelimiet aan de Zevenheuvelennacht is 7000 deelnemers. Indien dat aantal inschrijvingen bereikt is, sluit de inschrijving.

Mailpost

Als je je hebt ingeschreven (met een geldig e-mailadres), krijg je van ons af en toe mailpost (digitale nieuwsbrief) met daarin informatie over de NN Zevenheuvelenloop en/of de Zevenheuvelennacht en aanverwante zaken.

 

Medaille

Iedereen die de 7km heeft volbracht  en bij de inschrijving niet heeft aangevinkt van een medaille te willen afzien, krijgt een mooie herinneringsmedaille. Iedereen die geen prijs stelt op een medaille kan dit bij de inschrijving aangeven. Hij/zij ontvangt dan een korting van € 1,50 op het inschrijfgeld.

 

Medische hulpverlening

Bij een sportevenement is er wel eens sprake van blessures, ongelukken of groter medisch ongemak. De Stichting Zevenheuvelenloop heeft een uitgebreid netwerk van medische dienstverlening. In samenwerking met het ziekenhuis Radboudumc zorgen de vele EHBO’ ers voor dat de medische zorg zo optimaal mogelijk verloopt.

 

Mini Zevenheuvelenloop

Voor de kinderen is er de Mini-Zevenheuvelenloop. Deze vindt plaats op zaterdagavond in het start- en finishgebied van de Zevenheuvelennacht op de Groesbeekseweg.

 

Omkleden

Voor individuele lopers is er de mogelijkheid om om te kleden in één van de daartoe ingerichte parkeergarages. Voor bedrijvenlopers zijn er kleedgelegenheden in de Stadsschouwburg of een andere accommodatie (afhankelijk van het gekozen pakket).

 

Overnachten

Maak je er een compleet Zevenheuvelenweekend van? Kijk dan eens op www.regioarnhemnijmegen.nl/hotel voor de mogelijkheden.

 

Parcours

Klik hier voor informatie over het parcours.

 

Reglement

Alle deelnemers m/v verklaren zich akkoord met het reglement voor individuele deelnemers.

 

Sportdrank onderweg en na afloop

Na ongeveer 4 kilometer is een AA Drink verzorgingspost ingericht. Bij deze post kun je kiezen uit AA Drink Iso-Lemon of water. Na de finish ontvang je ook een flesje AA Drink Iso-Lemon.

 

Start

Om 19.00 uur precies klinkt het startschot voor de Zevenheuvelennacht.

 

Startvakken

De start duurt iets meer dan 15 minuten. Er zijn startvakken op basis van de verwachte netto-eindtijd van de lopers. We vragen je dan ook bij de inschrijving je verwachte netto-eindtijd op te geven. Dat is voor jezelf en andere lopers van groot belang. Als iedereen in het juiste startvak (=tijdvak) staat, wordt het aantal inhaalbewegingen beperkt. Hierdoor en door het “afknijpen” van de start (zie zandloperstart), is er meer loopruimte, het is minder druk op het parcours. Het heeft geen zin om een andere te verwachten eindtijd op te geven. Dankzij MYLAPS BibTag verlies je geen tijd bij de start. Je tijd begint pas te lopen als je de startstreep passeert.

Tijdregistratie

De tijdregistratie gebeurt door middel van de MYLAPS Bibtag. Een tijdwaarnemingsysteem dat in het startnummer verwerkt wordt.

 

Tijdslimiet

De tijdslimiet voor de 7km is 1 uur.

Voor de Zevenheuvelennacht worden vele wegen voor het verkeer afgesloten. Om het verkeer niet te lang op te houden, zijn tijdslimieten ingesteld.

Als een loper door de bezemwagen wordt gepasseerd, kan de loper plaatsnemen in de bezemwagen of het parcours over het trottoir of het fietspad vervolgen. Het vervolgen van het parcours geschiedt op eigen risico. Lopers die zich achter de bezemwagen bevinden, komen niet in aanmerking voor een medaille en worden niet in de uitslag opgenomen.

 

Toiletten

Bij de kleedaccommodaties en in het start-finishgebied staat op vele plekken een groot aantal toiletten. In de buurt van de drankposten staan enkele toiletten. Verder staan er op het 7km parcours toiletten bij de drankpost na 4km.

 

T-shirt

Er is weer een nieuw Zevenheuvelenshirt. Het is een New Balance shirt gemaakt van functioneel en 100 % gerecycled materiaal. De bedrukking is door middel van gesublimeerde druktechniek op de shirtjes aangebracht, waardoor je geen dikke “plak” op je shirt voelt.

 

Uitslagen

De uitslagen van de NN Zevenheuvelenloop vind je dezelfde avond nog op onze website. Klik hier voor de uitslagen.

 

Zandloperstart

We streven ernaar -gezien het grote deelnemersveld- zoveel mogelijk ruimte te creëren op het parcours. Daarom start iedereen in startvakken op basis van verwachte eindtijd. Daarom ook wordt vlak vóór de startstreep de weg van 10 naar 2.25 meter afgeknepen. Hierdoor ontstaat meer loopruimte vlak na de start en elders op het parcours.