Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

HOE MIKE 'KEIZER VAN DE ZEVENHEUVELENNACHT' WERD.

Mike veroverde tussen 2016 en 2023 acht nationale titels, is Nederlands recordhouder op de 3000 meter indoor, 5000 meter indoor en outdoor. Daarnaast groot fan van de NN Zevenheuvelenloop en sinds 2020 ook ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop. In 2021 deed hij mee aan de Olympische Spelen in Tokio. Lees hier wat de NN Zevenheuvelenloop voor Mike betekent:

2004

Mike doet voor het eerste mee met de Mini Zevenheuvelenloop en wordt tweede. 

2005

Voor het eerst wint Mike de Mini Zevenheuvelenloop.

2012

Team Zevenheuvelen wordt opgericht. Een stichting die talenten van diverse verenigingen ondersteunt in het behalen van hun ambities op de middellange afstanden (800 meter tot marathon). Ook Mike maakt onderdeel uit van het team. Bekijk hier wat Team Zevenheuvelen voor hem betekent:

2013

De eerste editie van de Zevenheuvelennacht wordt gewonnen door de 16-jarige Mike.

2016

Mike weet de Zevenheuvelennacht voor de derde keer te winnen en kroont zich tot ‘Keizer van de Zevenheuvelennacht’.

2017

Mike geeft zijn titel 'Keizer van de Zevenheuvelennacht’ extra glans; hij wint de race opnieuw.

2020

Vol trots wordt Mike benoemd tot de ambassadeur van de NN Zevenheuvelenloop

In een speciale wedstrijd in het Goffertpark, georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop, loopt Mike 5 kilometer in 13:31. Hiermee verbreekt Mike het Nederlands record.

In de Diamond League in Monaco finisht Mike als 4de op de 5000m met een tijd van 13.13,06. Hiermee evenaart hij het Nederlandse 5000m baanrecord van Kamiel Maase én plaatst hij zich voor de Olympische Spelen van Tokio in 2021.

2021

In februari verbetert de Nijmeegse atleet het Nederlands record op de 3000 meter indoor naar 7:42.55. In augustus maakt hij zijn debuut op de Olympische Spelen. Vanwege een blessure, weet hij de finish helaas niet te halen. Voor revanche bij de NN Zevenheuvelenloop moet hij nog een jaar wachten, want de 37e NN Zevenheuvelenloop wordt nog een jaar uitgesteld vanwege de corona-pandemie.

2022

2022 is het jaar van het debuut van Mike bij de NN Zevenheuvelenloop. Maar ook van zijn vijfde plaats bij het Europees kampioenschap 5000 meter in München.
Op de derde zondag van november maakt hij dan eindelijk zijn debuut op de Groesbeekseweg. Hij gaat meteen voor het Nederlands record, maar strandt op acht seconden als tweede Nederlander.

2023

Mike opent zijn jaar met een knaller. Eind januari verbetert hij in Boston het Nederlands record op de 5000 meter naar 13:11.60. 
In mei verlengen de Stichting Zevenheuvelenloop en Mike hun samenwerkingsovereenkomst tot en met de NN Zevenheuvelenloop van 2024. De Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunt Mike op weg naar de Olympische Spelen in Parijs en Mike treedt op als ambassadeur van de evenementen van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Mike Foppen: ‘Ik ben heel erg blij dat ik mij de komende twee jaar ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop mag blijven noemen. Door deze samenwerking heb ik de afgelopen jaren als professioneel atleet kunnen leven en mede daardoor een mooie progressie kunnen maken. Het doel voor Tokio was kwalificeren op zich, maar voor Parijs heb ik grotere plannen. De route richting de Spelen van volgend jaar is inmiddels uitgestippeld, met op die route ook de bekende zeven heuvelen.’