slogan
header_img

Goede doel: Natuurmonumenten

Veel lopers bereiden zich in de natuur voor op onze evenementen en de natuur past mooi bij de duurzame visie van de Stichting Zevenheuvelenloop. Daarom is Natuurmonumenten ons nieuwe goede doel. Natuurmonumenten is een vereniging met ruim 725.000 leden en donateurs en 195.000 kinderen van OERRR, met een gezamenlijk doel: opkomen voor natuur in Nederland. Daarom verwerft en beheert de organisatie natuurgebieden in Nederland. Dat zijn er inmiddels 355 met een gezamenlijke oppervlakte van ruim 100.000 hectare. Zo houdt Natuurmonumenten Nederland open en groen, en kan iedere Nederlander genieten van de natuur. In de gebieden van Natuurmonumenten staan zo’n 3200 bouwwerken, waarvan Natuurmonumenten er 1700 beschermt en onderhoudt. 500 bouwwerken bezitten een monumentale status. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl.

Opbrengst 2017

Op zondagmiddag 19 november werd een cheque overhandigd met een bedrag van €53.163,- aan Hanne ter Smette van Natuurmonumenten.

Natuurmonumenten houdt van de natuur. Natuur laat je leven.

De natuur geeft ruimte om hard te lopen, te ontspannen, tot jezelf te komen. Natuur laat je leven. Daarom beschermt en versterkt Natuurmonumenten de natuur in Nederland. Dat doen ze namens, maar vooral ook met alle Nederlanders die van de natuur houden. Natuurmonumenten roept iedereen op om mee te denken, mee te praten en mee te doen. Doe ook mee! Zodat wij en onze kinderen van de natuur kunnen blijven genieten.