Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

NN Zevenheuvelenloop zet twee grote stappen in verduurzaming

Nijmegen – Met de introductie van een houten medaille en een test met drinkwaterballetjes van oplosbaar zeewier, zet de NN Zevenheuvelenloop dit jaar twee grote stappen in haar missie om verder te verduurzamen. De houten medaille wordt geproduceerd in Nederland met afvalhout en het lint van de medaille wordt gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Er wordt dus gewerkt met volledig gerecyclede materialen en het vervoer wordt tot een minimum beperkt. De waterballetjes moeten op termijn de bekertjes bij de twee drankposten aan het parcours vervangen.

De Stichting Zevenheuvelenloop is continu op zoek naar manieren om haar evenementen duurzamer te organiseren en is blij met de twee verbeteringen. Directeur Alexander Vandevelde: “We kijken altijd uit naar duurzamere manieren om onze evenementen te organiseren, waarbij vernieuwingen die we doorvoeren zowel van waarde moeten zijn voor de hardloopbeleving van de deelnemers als voor het milieu. We hebben nu een goed alternatief gevonden voor zowel de metalen medailles uit China en de waterbekertjes. Hiermee besparen we op de productie van niet-duurzame materialen en verminderen we de CO2-uitstoot van het transport.”

Ooho

De NN Zevenheuvelenloop is het eerste evenement in Nederland dat gebruik gaat maken van de Ooho waterballetjes. Deze waterballetjes zijn gemaakt van zeewier en lossen op wanneer een deelnemer het balletje in zijn of haar mond stopt. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om de balletjes te vullen met AA Drink sportdrank. De balletjes zullen op beide drankposten aan het parcours van de Nijmeegse najaarsklassieker aangereikt worden. Bij een geslaagde test worden in de toekomst alle bekertjes vervangen door de waterballetjes.

Houten medaille

Het hout dat wordt gebruikt voor de medaille van de NN Zevenheuvelenloop is afvalhout, dat dankzij de medaille nog een keer gebruikt kan worden. De medaille is speciaal ontworpen voor de NN Zevenheuvelenloop en de Zevenheuvelennacht. Net als vorig jaar is het weer een Smart Medal, maar dit jaar is er geen losse chip meer nodig op de medaille, doordat er gewerkt wordt met image recognition. Om te zorgen dat er geen onnodige medailles worden besteld, kunnen deelnemers bij hun inschrijving aangeven geen medaille te willen ontvangen aan de finish. 20 procent maakt hier gebruik van en krijgt korting op het inschrijfgeld.