Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Stichting Zevenheuvelenloop lanceert Een Leven Lang Lopen

Nijmegen – De Stichting Zevenheuvelenloop lanceert samen met Stryve en 4KEER4 het platform Een Leven Lang Lopen. Via Een Leven Lang lopen gaat de stichting zich nog meer inzetten om mensen op een gezonde manier te laten bewegen. Een Leven Lang Lopen biedt kennis en trainingstrajecten op het gebied van hardlopen, krachttraining en voeding waarbij persoonlijke begeleiding centraal staat. De kennis van experts uit de hardloopwereld is voor iedereen toegankelijk via video’s op www.een-leven-lang-lopen.nl. Lopers die persoonlijke ondersteuning willen, kunnen een begeleidingstraject boeken.

Persoonlijke begeleiding bij hardlopen, krachttraining en voeding

Een Leven Lang Lopen richt zich op hardlopers die extra begeleiding willen bij hun trainingen. Deze persoonlijke begeleiding wordt geboden bij de hardlooptrainingen, maar ook bij krachttraining en voeding. De juiste krachttraining en een persoonlijk voedingsadvies ondersteunen de loper om aan het lopen te blijven én beter te kunnen lopen.

De Stichting Zevenheuvelenloop voegt met Een Leven Lang lopen een platform toe aan haar activiteiten om mensen in beweging te krijgen en te houden. De drie evenementen, NN Zevenheuvelenloop, Alfa Laval Stevensloop en Marikenloop en de trainingsschema’s die gratis beschikbaar zijn voor alle hardlopers dragen bij aan hetzelfde doel. Dit voorjaar kunnen lopers met de trainingsschema’s van de Lente Loopchallenge toewerken naar een einddoel van 5, 10 of 15 kilometer op zondag 16 mei. Voor de lopers die graag meer begeleiding krijgen bij een gezonde leefstijl waarbij hardlopen een plek inneemt is er nu Een Leven Lang Lopen.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “De missie van onze stichting is mensen laten genieten van hardlopen in combinatie met gezondheid. In deze tijden waarin we met onze evenementen geen invulling kunnen geven aan onze missie zoeken we andere wegen om dit te doen. Een Leven Lang Lopen levert als platform een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de hardloper.”

Ervaring met de wereldtop

Stryve verzorgt de hardloop- en krachttrainingen. Deelnemers worden eerst gescreend op hun sterke en zwakke plekken en werken vervolgens onder begeleiding van Peter Eemers en Tobias van Helden naar hun doel toe. Zowel Eemers als Van Helden hebben veel ervaring met de absolute hardloopwereldtop. Eemers is fysiotherapeut van onder andere meervoudig Olympisch kampioen Kenenisa Bekele en Sifan Hassan en Van Helden is fysiotherapeut van meervoudig wereldrecordhouder en viervoudig winnaar van de NN Zevenheuvelenloop Joshua Cheptegei. De kennis en ervaring die zij opdoen bij het werken met topatleten maken ze graag beschikbaar voor de gewone hardloper.

Peter Eemers en Tobias van Helden, oprichters Stryve: “Al jaren zien wij in de praktijk dat hardlopers vol enthousiasme beginnen maar helaas vaak ook weer moeten afhaken vanwege blessures of een gebrek aan motivatie. Veel van de blessures die wij in de praktijk tegenkomen kunnen voorkomen worden. Met de specialistische kennis van zowel blessurepreventie vanuit de fysiotherapie en de samenwerking met trainers en coaches hebben wij het beste van beide werelden onder één dak. Onze missie is om de hardloopsport gezonder te maken.”

Voedingsadvies van 4KEER4

Het voedingsadvies komt van 4KEER4. Samen met een voedingsexpert gaan deelnemers aan de slag om inzicht te krijgen in wat zij kunnen verbeteren aan hun voedingspatroon en wat daarvan de invloed is op hun hardloopprestaties. 4KEER4 biedt diverse leefstijltrajecten binnen bedrijven en breidt hun werkveld nu uit binnen de hardloopwereld. Eerder organiseerden Stichting Zevenheuvelenloop en 4KEER4 al twee inspiratiedagen met workshops over onder andere hardlooptraining, mentale training en ademhaling.

John Bakker, oprichter 4KEER4: “We horen tijdens de coronacrisis regelmatig dat mensen last hebben van coronakilo’s. Om het prestatieniveau op hardloopgebied te verhogen én fitter te zijn in het dagelijks leven, zorgen wij met 4KEER4 voor bewustwording van, en inzicht in, het eetpatroon. De samenstelling van voeding is de succesbepalende factor om de motor beter te laten branden.”

Meer informatie over Een Leven Lang Lopen is te vinden op www.een-leven-lang-lopen.nl.