Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Jacob Kiplimo evenaart wereldrecord 15km bij NN Zevenheuvelenloop

NIJMEGEN - De Oegandees Jacob Kiplimo heeft vanmiddag het wereldrecord van zijn landgenoot Joshua Cheptegei geëvenaard. Kiplimo vloog over de heuvels en finishte uiteindelijk bizar snel in 41.05, exact dezelfde tijd als het eerdere wereldrecord. Bij de vrouwen wist de Keniaanse Beatrice Chepkoech haar winst van vorig jaar te prolongeren in een tijd van 47.12. Tweede werd Lonah Salpeter in 47.55 minuten.

Kiplimo stond vol vertrouwen aan de start. Hij gaf aan niet per se voor een wereldrecord te gaan, maar keek uit naar de Nijmeegse heuvels. De eerste kilometers bleef de top nog relatief dicht bij elkaar. Na 6 kilometer wist Kiplimo het eerste gat te slaan. De winnaar van vorig jaar, Rogers Kibet, moest afhaken en kwam uiteindelijk als nummer 2 over de finish in 42.43 

Snelste Nederlanders
Bij de Nederlandse mannen was Mike Foppen heel dicht bij de winst; in de laatste meters zag hij Filmon Tesfu als eerste over de streep gaan in een tijd van 44.00 minuten rond, slechts één seconde voor de geboren Nijmegenaar. Jill Holterman trok bij de vrouwen aan het langste eind; de Zaandamse wist in voorbereiding voor haar Olympische spelen 49.59 te noteren.

Voor foto's bij dit persbericht, zie deze link. Credits graag naar NN Zevenheuvelenloop en fotograaf Tijn Dekkers