Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Divers programma bij nog duurzamere NN Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop is klaar om ruim 24.000 lopers te ontvangen bij de 37e NN Zevenheuvelenloop. Onder de lopers bevinden zich onder andere debutant en ambassadeur van de stichting Mike Foppen en de Schotse topatlete Eilish McColgan. Zij hoopt in de voetsporen van haar moeder die won in 1994 te treden.

Bij de 37e editie van de Nijmeegse herfstklassieker zijn diverse stappen gezet in de verduurzaming van het evenement. Voor het eerst vervangen Ooho’s volledig de bekertjes bij de drankposten aan het parcours. Verder worden aan het parcours alleen nog accu’s met groene stroom gebruikt. Dit jaar is er bovendien veel aandacht voor het recyclen van startnummers en statiegeldflesjes.

Ook bijzonder is het NK Running Blind dat voor de tweede keer op het programma staat. Aan de NN Mini Zevenheuvelenloop doen op zaterdagavond meer kinderen dan ooit mee.

35.000 Ooho’s

Er liggen 35.000 Ooho’s klaar voor de 15 kilometer lopers op zondag, verspreid over twee drankposten. De Ooho is een drankzakje van 70 ml gemaakt van zeewier en gevuld met Iso-Lemon sportdrank van AA Drink of water. Het zeewiervliesje wordt weggegooid in de dropzones na de drankposten. Aan de finish krijgen deelnemers die een medaille besteld hebben, een houten medaille. Deze medailles zijn in Nederland gemaakt van houtpulp en het lint is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Aan alle deelnemers wordt gevraagd om hun startnummer en lege flesje AA Drink na de finish in te leveren voor recycling.

Jacht op Nederlands en Europees record

Mike Foppen gaat bij zijn debuut meteen voor een verbetering van het Nederlandse record. Dit staat met 43:13 op naam van Khalid Choukoud. Nederlands kampioen marathon Choukoud komt ook aan de start. De Europees kampioen marathon van dit jaar, Richard Ringer, en de Europees kampioen marathon van 2018, Koen Naert, gaan de strijd met Foppen aan voor de winst. NN Running Team atleten Abel Sikowo en Richard Douma en zilveren WK-medaille winnaar Abraham Cheroben mengen zich ook in de kop van de wedstrijd.

Bij de vrouwen heeft Eilish McColgan zicht op het Europees record. Dit staat met 46:59 op naam van Lornah Kiplagat. Oud-winnares Stella Chesang gaat net als de Schotse voor de winst. Evaline Chirchir, nummer vijf op de 15 kilometer allertijden, en Beatrice Chepkoech, wereldrecordhoudster op de 3000 meter steeple chase complementeren een zeer sterk viertal. Vier Nederlandse olympiërs staan ook aan de start: Andrea Deelstra, Diane van Es, Jill Holterman en Maureen Koster.

NK Running Blind

Om 13.25 uur klinkt dit jaar een extra startschot op zondag. Tussen de laatste lopers die starten vanuit de startvakken op de Groesbeekseweg en de eerste lopers vanuit de parallelstart, gaan de deelnemers aan het tweede NK Running Blind van start. De atleten met visuele beperking worden tijdens hun wedstrijd begeleid door een buddy. Michel Butter, oud-topatleet en ambassadeur van het NN Running Team, begeleidt de winnares van vorig jaar, Johanny Gelens. Het snelste duo ontvangt een wisseltrofee uit handen van Erben Wennemars.

985 Mini Zevenheuvelenlopers

Bijna 1000 kinderen trappen het Zevenheuvelenweekend af op zaterdagavond. Nog nooit deden zoveel kinderen mee aan de NN Mini Zevenheuvelenloop. Voor het eerst is er ook een race voor kinderen met een beperking. 52 kinderen van de St. Maartenschool gaan als eerste van start voor hun race over 400 meter. Hierna volgen de kinderen van de reguliere basisscholen.

Live-uitzending

De NN Zevenheuvelenloop is op zondag van 12.45 uur tot en met 15.45 uur live te volgen via Omroep Gelderland. Deelnemers zijn daarnaast per kilometer live te volgen in de NN Zevenheuvelenloop-app.

De NN Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag om 15.30 uur, gevolgd door de NN Zevenheuvelennacht om 19.00 uur. Op zondag start de NN Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

De ZevenheuvelenExpo is op zaterdag geopend van 17:00 tot en met 21:00 uur en op zondag van 11:00 tot en met 17:00 uur. Op zondag tussen 15:00 en 16:30 uur signeert Dolf Jansen zijn nieuwe boek Streep op de weg op de ZevenheuvelenExpo.

Klik hier voor de startlijst van de toplopers