Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Stichting Zevenheuvelenloop, Omroep Gelderland en Gelderse Sport Federatie organiseren Lente Loopchallenge

Nijmegen – De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert samen met Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie de Lente Loopchallenge. De Lente Loopchallenge is een trainingsprogramma van negen weken met een einddoel op zondag 16 mei. De drie samenwerkende partijen willen met dit programma mensen stimuleren om in beweging te komen en te blijven. Aan het eind van het traject lopen de deelnemers 5 km, 10 km of 15 km in hun eigen omgeving.

Dolf Jansen en Jhon van Beukering ambassadeur

Cabaretier Dolf Jansen en oud-profvoetballer Jhon van Beukering nemen als ambassadeur van de Lente Loopchallenge ook deel aan het trainingsprogramma. Op zondag 16 mei loopt Dolf Jansen de 10 kilometer en Jhon van Beukering de 5 kilometer. Zij worden gevolgd tijdens het traject en roepen lopers op om samen met hen de uitdaging aan te gaan.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We merken dat lopers een doel missen om naartoe te werken nu er geen evenementen mogen plaatsvinden. Dit bleek eerder ook uit het onderzoek van Hidde Bekhuis en Jochem Tolsma, van de Radboud Universiteit afdeling sociologie. Wij zetten ons graag in om mensen in beweging te houden en om ze binnen de mogelijkheden wél een uitdaging te geven. Daarom zijn we blij dat Omroep Gelderland en de Gelderse Sport Federatie zich samen met ons willen inzetten om deze lente zoveel mogelijk mensen aan het hardlopen te krijgen.”

Guus van Kleef, directeur Omroep Gelderland, voegt toe: "We zetten ons al jaren in om Gelderlanders in beweging te krijgen, maar zeker in deze huidige tijd is het belangrijker dan ooit om voldoende te bewegen. We hopen dan ook dat de Lente Loopchallenge ervoor zorgt dat mensen het plezier van hardlopen (her)ontdekken. We kijken ernaar uit om samen met Stichting Zevenheuvelenloop en de Gelderse Sport Federatie van start te gaan." 

Inschrijven voor de Lente Loopchallenge

Deelname aan de Lente Loopchallenge kost 7 euro, waarvan 6 euro naar het goede doel Jeugdfonds Sport & Cultuur gaat. Deelnemers krijgen exclusief toegang tot de tweewekelijks webinars van voormalig topatleet Dennis Licht en ontvangen een gepersonaliseerde finishselfie op zondag 16 mei met de gelopen afstand en eindtijd. De trainingsschema’s zijn vanaf zondag 14 maart gratis beschikbaar via de website van de NN Zevenheuvelenloop.

Inschrijven kan via https://www.nnzevenheuvelenloop.nl/lente-loopchallenge.