Uitslagen 2023

Spannende strijd verwacht bij NN Zevenheuvelenloop

Nijmegen – De NN Zevenheuvelenloop rekent dit jaar op een spannende strijd om de overwinning. Een elftal internationale topatleten gaat strijden om de winst. Gevestigde namen als Edwin Kiptoo, Mule Wasihun en Stephen Kissa maken een goede kans, maar ook nieuwkomers als Shadrack Koech en Victor Kiplangat azen op de winst. Mohamed Ali, Bart van Nunen en Benjamin de Haan zijn de snelste Nederlanders op de startlijst.

Snelle halve marathons

Op de startlijst staan twee mannen die de halve marathon al in minder dan een uur wisten af te leggen: Kenianen Edwin Kiptoo en Ethiopiër Mule Wasihun. Wasihun is ook een sterke marathonloper. Eerder dit jaar werd hij derde bij de Londen Marathon. In 2015 werd de 26-jarige atleet tweede bij de NN Zevenheuvelenloop. Edwin Kiptoo heeft de snelste 15 kilometer-tijd achter zijn naam staan: 41:31.

NN Running Team

Het NN Running Team komt met vier man sterk aan de start. Naast Wasihun, komen Moses Koech, Stephen Kissa en Victor Kiplangat naar Nijmegen om hun team te vertegenwoordigen. De Keniaan Moses Koech kwam met 1.00.11 op de halve marathon al dicht bij de grens van één uur. De 19-jarige Kiplangat liep in september 1.00.16 op de halve marathon. Stephen Kissa is de vaste trainingspartner van Joshua Cheptegei en deed als eens aan de Nijmeegse najaarsklassieker mee als haas.

Een van de hazen die Eliud Kipchoge begin oktober op weg hielp naar zijn historische marathon in minder dan twee uur, Shadrack Koech, maakt ook deel uit van het sterke startveld van de NN Zevenheuvelenloop.

Nederlandse top            
Ook bij de Nederlandse mannen staan sterke lopers aan de start: Mohamed Ali, Bart van Nunen, Benjamin de Haan, Frank Futselaar en Ronald Schroër maken allen kans op de titel van beste Nederlander. Mohamed Ali is goed en vorm en finishte in september als eerste Nederlander bij de Dam tot Damloop. Ali kwam in Zaandam op 43.46 min door na 15 kilometer. Het Nederlands record staat met 43.25 op naam van Abdi Nageeye. De Amerikaans-Nederlandse Benjamin de Haan staat voor het eerst aan de start van een grote Nederlandse wegwedstrijd.

Naast Susan Krumins komt ook nationale toploopster Maureen Koster aan de start van de vrouwenwedstrijd.

Inschrijven voor de NN Zevenheuvelenloop kan nog tot en met woensdag 6 november via www.nnzevenheuvelenloop.nl. De startbewijzen voor de Zevenheuvelennacht zijn uitverkocht.