Uitslagen 2023

Stichting Zevenheuvelenloop gaat voor 37e NN Zevenheuvelenloop in voorjaar 2021

Nijmegen  - De Stichting Zevenheuvelenloop richt zich in 2021 op het organiseren van twee edities van de NN Zevenheuvelenloop. De doelstelling is om de 37e editie in het voorjaar in te halen en de 38e editie in het gebruikelijke derde weekend in november 2021 te houden. De Alfa Laval Stevensloop gaat in 2021 niet door, omdat de organisatie voorziet dat het niet mogelijk is om een veilige en verantwoorde editie van de stadsloop midden in het centrum van Nijmegen te houden.

Voorjaarseditie NN Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop biedt hardlopers de kans om in het voorjaar alsnog mee te doen aan de 37e editie van de NN Zevenheuvelenloop. Uit een rondvraag onder de ingeschreven deelnemers voor de 37e editie van de Zevenheuvelenloop blijkt dat ruim twee derde hier aan mee wil doen. Daarom treffen we voorbereidingen om de 37e editie zo snel mogelijk neer te zetten als evenementen weer zijn toegestaan. Het vaststellen van een datum in het voorjaar is nu nog niet mogelijk. Hierbij is de organisatie onder andere afhankelijk van de vergunningverlening door de gemeente Nijmegen en Berg en Dal en stakeholders zoals sponsoren, vrijwilligers en leveranciers.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Als de kans zich voordoet om de 37e NN Zevenheuvelenloop te organiseren in het voorjaar, dan pakken we die. We houden nauw contact met de gemeente Nijmegen en Berg en Dal en zodra het verantwoord is, zetten we binnen acht weken een NN Zevenheuvelenloop op poten. We moedigen iedereen aan om te blijven trainen voor de NN Zevenheuvelenloop. Samen met Mike Foppen en Susan Krumins willen we lopers inspireren om fit de winter door te komen.”

De Stichting Zevenheuvelenloop houdt de lopers de komende periode op de hoogte van ontwikkelingen binnen de organisatie. Als de datum voor de 37e NN Zevenheuvelenloop is vastgesteld, dan worden lopers daarvan op de hoogte gebracht.

De 38e editie van de NN Zevenheuvelenloop staat op zaterdag 20 en zondag 21 november gepland.

Geen Alfa Laval Stevensloop in 2021

De Alfa Laval Stevensloop kan in 2021 niet doorgaan. De 6e editie van de Nijmeegse stadsloop zou plaatsvinden in het derde weekend van maart. Het protocol dat voor de NN Zevenheuvelenloop is ontwikkeld, waarbij het mogelijk is om overal op het evenemententerrein de 1,5 meter maatregel na te leven, is niet bruikbaar voor de Alfa Laval Stevensloop. Bij de NN Zevenheuvelenloop wordt onder andere het start- en finishgebied afgesloten voor publiek, maar dat is met een start en finish op en rondom de Grote Markt niet mogelijk. Ook gaat het parcours dwars door Nijmegen. De afgelasting van de Alfa Laval Stevensloop geeft ruimte om de 37e NN Zevenheuvelenloop in het voorjaar te houden.