Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

NN Zevenheuvelenloop in de race voor titel Europese hardloopwedstrijd van het jaar

Nijmegen – De NN Zevenheuvelenloop is genomineerd voor de European Race of the Year Award van de Europese atletiekfederatie (EAA). De award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Naast de NN Zevenheuvelenloop zijn Le Marathon vert Rennes, de Deense Royal Run, de Prague International Marathon en de Vhi Women’s Mini Marathon in Dublin genomineerd. De winnaar wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt.

Genomineerd zijn hardloopwedstrijden die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, sociale integratie en maatschappelijke betrokkenheid. De NN Zevenheuvelenloop wordt georganiseerd voor lopers, door lopers, waarbij zowel de hardloopervaring van de deelnemers als het verduurzamen van de organisatie centraal staan. De Stichting Zevenheuvelenloop wil het hele jaar door mensen motiveren om gezond te leven en hard te lopen met de Alfa Laval Stevensloop, Marikenloop en NN Zevenheuvelenloop.

Duurzaamheid in het dna

Met duurzaamheid in het dna vanaf de eerste editie scoort de NN Zevenheuvelenloop sterk op de pijler ‘duurzaamheid’. Bij de 25e editie werd uitgesproken dat de Nijmeegse najaarsklassieker het meest duurzame hardloopevenement van Nederland wil zijn. Nog steeds worden jaarlijks verbeteringen doorgevoerd om het evenement verder te verduurzamen. Dit jaar worden voor het eerst houten medailles uitgedeeld aan de gefinishte lopers en wordt er bij de drankposten aan het parcours een test gedaan met drinkwaterballetjes van oplosbaar zeewier.  Vorig jaar draaide het evenement volledig op groene stroom en werd 98% van alle aan de finish uitgedeelde plastic flesjes weer ingezameld voor recycling.

Diverse doelgroepen

De EAA haalt onder andere de integratie van asielzoekers aan in haar nominatie. Jaarlijks helpen in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen asielzoekers mee bij de NN Zevenheuvelenloop. Tijdens het evenement werken zij samen met onder andere studenten en krijgen zij een kijkje achter de schermen van een groot sportevenement.

Onder andere met het NK Running Blind dat dit jaar bij de NN Zevenheuvelenloop plaatsvindt, laat de organisatie zien diverse doelgroepen bij het evenement te betrekken. De deelnemers aan het NK Running Blind zullen samen met een buddy hardlopen. Speciaal voor het eerste nationale kampioenschap voor lopers met een visuele beperking, zal na de start op de Groesbeekseweg een apart startschot klinken. Hierna beginnen de deelnemers uit de parallelstart aan hun herfstklassieker.