Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Stichting Zevenheuvelenloop herhaalt succesloop uit coronatijd: Seven Hills Record Run

NIJMEGEN – Op zaterdag 20 april vindt de tweede ‘Seven Hills Record Run’ plaats - een herhaling van het prestatiegerichte hardloopevenement in coronatijd. Deze unieke run van Stichting Zevenheuvelenloop daagt hardlopers uit om persoonlijke records te verbreken op een razendsnel 5 kilometer parcours in het Nijmeegse Goffertpark. De run biedt een mooie uitdaging voor zowel ervaren atleten als enthousiaste amateurs.

Vier nationale records in 2020

Het is niet de eerste keer dat de organisatie de weg naar de Goffert vindt. Op dit snelle 5km parcours werd in coronatijd menig PR en NR verbroken. Zo liep Nijmegenaar Mike Foppen een Nederlands record met 13.31 min en finishte Maureen Koster bij de vrouwen in een knappe 15.25 min. Verder werd in 2020 het Spaans, Zweeds en Ijslands nationaal record verbroken in Nijmegen. 

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “We zijn blij dat we nu de ruimte voelen om dit mooie evenement te herhalen en dan ook nog eens voor de recreanten. Nu kan iedereen die zichzelf wil verbeteren op de 5 km dat doen op een razendsnel parcours, dat heeft de editie van 2020 wel bewezen.”

Voor toplopers uit Nederland en enkele andere Europese landen vormt de Seven Hills Record Run een meetmoment om te kijken hoe het met hun vorm gesteld is. 20 april is voor velen een fijne timing in hun veelal volle seizoenen.

Startwaves op basis van streeftijd

Het parcours bestaat uit 4 rondes van 1250 meter. Deelnemers geven bij hun inschrijving door wat hun streeftijd is, en worden vervolgens ingedeeld in een startwave met anderen die ongeveer dezelfde tijd willen lopen. Deelnemen kan alleen bij een streeftijd van 30 minuten of lager. 

Om ervoor te zorgen dat deelnemers zo snel mogelijk het parcours over kunnen, lopen er nooit twee waves gelijktijdig over het parcours. Er is dus veel ruimte en inhalen is goed te doen. Deelnemers en toeschouwers kunnen naast de mooie prestaties ook genieten van muziek, eten en drinken. 

Inschrijving Seven Hills Record Run

De inschrijving voor de Seven Hills Record Run is geopend via www.nnzevenheuvelenloop/seven-hills-record-run. Het aantal deelnemers is beperkt, dus op tijd inschrijven is raadzaam. 

Uitbreiding portefeuille Stichting Zevenheuvelenloop

Het is het tweede nieuwe evenement van Stichting Zevenheuvelenloop in korte tijd. Eind 2023 vond de eerste Zevenheuvelen Wintertrail plaats met een 24-uurs race. De organisatie is verder onder andere bekend van de NN Zevenheuvelenloop, Alfa Laval Stevensloop en Zevenheuvelentrail.


Wilt u foto's gebruiken bij dit persbericht? Via deze link een aantal vrij te gebruiken foto's van de editie in 2020.

Voor meer informatie of vragen over dit persbericht kunt u 
contact opnemen met Sil Sanders: 06-36319829
Sil.Sanders@zevenheuvelenloop.nl