Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Ijzersterk deelnemersveld bij 38e NN Zevenheuvelenloop

Nijmegen – De NN Zevenheuvelenloop ziet dit jaar een mooi aantal toplopers naar de heuvels komen. Zowel bij de mannen als vrouwen keert de winnaar van afgelopen jaar terug. Oegandees Rogers Kibet krijgt stevige concurrentie van landgenoot Jacob Kiplimo; bij de vrouwen moet Beatrice Chepkoech het opnemen tegen onder andere Vivian Cheruiyot. Bij de Nederlandse top verschijnen onder andere Mike Foppen, Diane van Es, Richard Douma, Anne Luijten en Khalid Choukoud aan de start.

Oegandese clash

Rogers Kibet wist vorig jaar met 42.08 niet alleen een toptijd neer te zetten, maar ook een persoonlijk record te lopen. Dit jaar zal Kibet echter nog een extra horde moeten overwinnen: wereldrecordhouder op de halve marathon Jacob Kiplimo. Kiplimo werd dit jaar wereldkampioen cross in het Australische Bathurst, waar hij ‘Mr. Zevenheuvelen’ Joshua Cheptegei versloeg. Ook liep Kiplimo de 6e snelste tijd ooit op de 5km - 12.41 - wat hem een van de absolute favorieten maakt.

Razendsnelle vrouwen

De Keniaanse Beatrice Chepkoech liep afgelopen jaar een PR in 47:18 bij de hersftklassieker, maar krijgt dit jaar concurrentie van Vivian Cheruiyot. De tevens Keniaanse Cheruiyot is onder andere vijfvoudig wereldkampioen en Olympisch Kampioene op de 5km. Recent heeft ze een ware comeback ingezet, waar de NN Zevenheuvelenloop de volgende topprestatie moet worden. Afgelopen maand kende ze een mooie generale, met een 5e plek op de Delhi Half Marathon.

Nederlandse top

Bij de nationale elitelopers keert Mike Foppen terug naar zijn thuishaven om een serieuze gooi te doen naar de winst. Foppen verpulverde in de zomer het Nederlands record op de 5000m met ruim 7 seconden. De snelste Nederlander ooit op de NN Zevenheuvelenloop, Richard Douma, maakt tevens zijn rentree. Khalid Choukoud is al jarenlang een graag geziene loper op de heuvels en dingt dit jaar wederom mee bij de toppers.

Anne Luijten is bij de vrouwen de meest in het oog springende naam. In Amsterdam liep de Arnhemse in oktober de marathon van haar leven. Ze haalde hiermee niet alleen de Olympische limiet, maar werd ook in één klap de derde Nederlandse vrouw ooit op de klassieke afstand. Luijten neemt het op tegen onder andere Diane van Es. Sinds dit jaar is Van Es Nederlands recordhoudster op de 10km; ook bij het WK in Boedapest verscheen ze aan de start.


Foto's
Wilt u een foto bij het artikel gebruiken? De foto's in dit album zijn vrijuit te downloaden en gebruiken, mits credits van de fotograaf vermeld worden (Sonja Jaarsveld).

Noot voor de redactie
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Sil Sanders (06-36319829).

Aanvragen persaccreditatie
Wilt u als vertegenwoordiger van de media aanwezig zijn bij de NN Zevenheuvelenloop op zondag 19 november? Dan kunt u via dit formulier een persaccreditatie aanvragen. Een persaccreditatie aanvragen is mogelijk tot en met dinsdag 14 november.