Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Toptijd Mike Foppen bij Seven Hills Record Run

Nijmegen – Mike Foppen heeft in zijn thuisstad de Seven Hills Record Run gewonnen. Hij deed dit in een persoonlijk record van 13:28. In een spannende eindsprint wist hij vier andere atleten nipt voor te blijven. Nils Voigt liep in het kielzog van Foppen naar een nieuw Duits record (13:30). Merlijn van der Velden liep een nieuw Nederlands record U23 (14:35). Bij de vrouwen was de Keniaanse Maureen Chepkoech overtuigend de snelste in 15:16. Jasmijn Lau was met 15:52 de beste Nederlandse.


Persoonlijk record Mike Foppen

Na een spannende race met een omvangrijke kopgroep wist Mike Foppen de wedstrijd in de laatste ronde naar zijn hand te zetten. In de eindsprint bleef hij Worku Bayissa en Weyifen Dejene uit Ethiopië net voor. Nils Voigt volgde op de vierde plaats in 13:30 en verbeterde daarmee zijn eigen Duitse record met één seconde. Met de winnende tijd van 13:28 was Foppen drie seconden sneller dan vier jaar geleden op hetzelfde parcours. Het Nederlands record van Niels Laros (13:26) bleef net buiten bereik. De 27-jarige Nijmegenaar neemt volgende week deel aan de Diamond League in Shanghai. Hier gaat hij op jacht naar de Olympische limiet op de 5.000 meter. Op deze afstand is Foppen Nederlands recordhouder met 13:05.66.

Veel persoonlijke records

212 deelnemers aan de 5 kilometer wedstrijd in het Goffertpark liepen een persoonlijk record. De Seven Hills Record Run was opgezet door de Stichting Zevenheuvelenloop om lopers een snelle race over 5 kilometer te bieden waarin ze hun persoonlijk record konden verbreken. Meer dan de helft van de deelnemers slaagde hier in. De lopers werden ingedeeld in series op basis van verwachte eindtijd, zodat ze zich aan deelnemers van vergelijkbaar niveau konden optrekken richting een persoonlijke toptijd. De elite mannen en elite vrouwen hadden een aparte race met haas.

Volgende evenement Stichting Zevenheuvelenloop

Het volgende evenement op de kalender van de Stichting Zevenheuvelenloop is de Zevenheuvelentrail & Zevenheuvelenhike op zaterdag 21 en zondag 22 september. Inschrijven kan via www.zevenheuvelentrail.nl. De inschrijving voor de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 16 en zondag 17 november opent op zaterdag 1 juni.

Alle uitslagen van de Seven Hills Record Race zijn hier te vinden.