Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Juan Zijderlaan en Nina Owen naar winst uitverkochte NN Zevenheuvelennacht

Nijmegen – Juan Zijderlaan en Nina Owen hebben de 9e NN Zevenheuvelennacht gewonnen. Zijderlaan finishte in 20:32, slechts 9 seconden boven het parcoursrecord van vorig jaar, gelopen door Stan Schipperen. Tweede en derde, kort na Zijderlaan, werden Team Zevenheuvelen atleten Milan van der Meer en Stefan Nillessen. Bij de vrouwen was de strijd sneller gestreden: Nina Owen finishte met ruim een minuut voorsprong op Team Zevenheuvelen atlete Lisa Tassche, en anderhalve minuut op nummer drie Bronwyn Humphrys. De duizenden deelnemers werden onderweg getrakteerd op verlichte straten en feestelijke sfeer langs het parcours. Voorafgaand aan de 7 kilometer deden zo’n 1000 kinderen mee aan de NN Mini Zevenheuvelenloop.

Hoog tempo
Ondanks de regenachtige omstandigheden gingen de atleten direct vanaf de start in hoog tempo over het parcours. Lange tijd bleef de top van de mannen dicht bij elkaar; na zo’n 5 kilometer ontsnapte de top 3 aan de achtervolgers, waarna Juan Zijderlaan aan het langste eind trok. Teamgenoten Milan van der Meer en Stefan Nillessen moesten het onderspit delven maar finishten desondanks in mooie tijden (20.45 en 20.48).

Nina Owen was bij de vrouwen de overtuigende winnares, met ruim een minuut voorsprong op nummer 2 Tassche. De jonge Team Zevenheuvelen atlete liep één dag voor haar vijftiende verjaardag een minuut sneller dan afgelopen jaar. De Australische Bronwyn Humphrys, woonachtig in Haarlem, werd derde in een verdienstelijke tijd van 26:48.

Recordaantal deelnemers bij NN Mini Zevenheuvelenloop
De ‘junior’ versie van de herfstklassieker verwelkomde zaterdagmiddag zo’n 1000 kinderen op de Groesbeekseweg. De NN Mini Zevenheuvelenloop werd afgetrapt door de kinderen van de St. Maartenschool, onder begeleiding van onder andere politie. Michel Butter, toernooidirecteur van het NN Running Blind weekend en oud marathontopper gaf het startschot voor de race. Voor de tweede keer deden kinderen met een beperking mee aan de kinderloop van de NN Zevenheuvelenloop.

Muziek, licht en feest
De bijna 7000 finishers konden onderweg weer genieten van de spectaculaire verlichting aan de route, maar ook van feestelijk geklede mededeelnemers. Na 2 kilometer ging het parcours door de eerste lichtstraat, die helaas deels in het water viel door kortsluiting. Gelukkig konden lopers ook op de Louiseweg, Johannaweg en Gelderselaan genieten van een bijzondere mix van licht en muziek. Op de Groesbeekseweg wachtte de lopers tot slot een warm welkom door de feestelijke beats van de DJ en het talrijke publiek.

Morgen doet de rest van de 24.000 deelnemers mee aan de 38e NN Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de NN Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.


Foto's gebruiken bij het artikel? Zie deze link voor een selectie; bij gebruik graag credits naar NN Zevenheuvelennacht en fotograaf Paul Wijsen.