Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Theo Engelen presenteert roman Zevenheuvelen rondom NN Zevenheuvelenloop

Nijmegen – Vandaag verschijnt de roman Zevenheuvelen van schrijver Theo Engelen. Zevenheuvelen is een thriller die zich afspeelt tijdens de NN Zevenheuvelenloop. Het verhaal neemt de lezer mee in een spannend schaakspel op leven en dood tussen politie en criminelen. Tegelijkertijd beschrijft Engelen uitgebreid hoe deelnemers aan de Nijmeegse herfstklassieker het evenement beleven.

 

“Het was die zondag in november waarop heel Nijmegen in het teken stond van de jaarlijkse Zevenheuvelenloop. Tienduizenden hardlopers zouden vanuit Nijmegen naar Groesbeek rennen en dan weer terug over een prachtig heuvelachtig parcours. Met een beetje geluk werden de lopers getrakteerd op de herfsttooi van de bomen.”

Theo Engelen

Theo Engelen schreef in het verleden veertien jeugdromans. Daarna verschenen de romans Marathon (2018) en Het Cicero (2020) van zijn hand. Engelen is historicus en was als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens de persconferentie van de NN Zevenheuvelenloop op vrijdagmorgen 19 november presenteert Engelen zijn nieuwste roman. Deze persconferentie wordt gepresenteerd door Abdelkader Benali. Naast de boekpresentatie worden ook de topatleten, zoals Joshua Cheptegei en Hellen Obiri, voorgesteld tijdens de persconferentie.

 

“Het mooie van deze wedstrijd, had ze gelezen, was dat de snelle lopers er een echte wedstrijd van maakten, terwijl anderen in hun eigen tempo de vijftien kilometers aflegden. Die laatste groep was vaak nog meer tevreden over zijn prestatie dan de professionals. De mensen die nu hun tassen en jassen afgaven waren van alle leeftijden. Je zag dat sommigen om de paar minuten op hun horloge keken, zenuwachtig dus. Anderen verborgen hun zenuwen achter luidruchtig gepraat met vrienden. Jullie doen maar, dacht Tessa, maar mij neem je niet in de maling. Jullie hebben dezelfde mengeling van opwinding en zorgen die ook mijn buik onrustig maakt.”

 

Zevenheuvelen is vanaf vandaag te koop voor €22,00 via www.uitgeverijmenuet.nl. Het boek is in het Zevenheuvelenweekend met €7,00 korting te koop op de ZevenheuvelenExpo op de Van Schaeck Mathonsingel. Theo Engelen is hier aanwezig om het boek te signeren.