Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Samen reizen naar de NN Zevenheuvelenloop #samennaarde7h

De herfstklassieker begint al als je thuis je hardloopschoenen aantrekt en de voordeur achter je dichttrekt. De meeste deelnemers komen te voet, met de fiets of met de trein. Een derde van de deelnemers komt echter met de auto. De NN Zevenheuvelenloop, NS, Provincie Gelderland en Slinger stimuleren juist die deelnemers om samen te reizen en de auto en de trein te combineren door een gedeelte van hun reis de trein te nemen. Dit verbetert niet alleen de bereikbaarheid van Nijmegen, maar zorgt bovenal voor een lagere CO2-uitstoot. Hoe kom jij snel, makkelijk, betaalbaar en bovenal zo duurzaam mogelijk naar Nijmegen?

Met de fiets of lopend

Woon je in Nijmegen? Pak dan de fiets – er zijn voldoende gratis fietsenstallingen in de buurt van de start – of begin je warming-up vanuit huis en ren of wandel naar de start.

Met de trein of bus

Goed nieuws, ook dit jaar kun je als hardloper uit de regio Arnhem-Nijmegen (zie onderstaande kaart) op 18 en 19 november gratis reizen met de bus naar Nijmegen. Op vertoon van je startnummer reis je gratis met Breng naar Nijmegen en terug.

Het NS treinstation van Nijmegen is gelegen aan het evenemententerrein van de NN Zevenheuvelenloop. De beste, snelste en meest gemakkelijke optie om naar Nijmegen af te reizen is dan ook met de trein. Plan jouw treinreis via de Reisplanner van de NS. Klik op onderstaande afbeelding voor een grotere weergave.

Carpoolen naar de trein met Slinger

Is een treinreis vanuit jouw woonplaats geen optie voor je en ben je deels aangewezen op de auto? Rijd dan naar de treinstations van Elst, Cuijk of Wijchen en reis van daaruit verder met de trein naar Nijmegen. Deze stations zijn goed bereikbaar en hebben gratis parkeergelegenheid. Je kunt natuurlijk ook een station dichterbij je woonplaats uitkiezen als dit voor jou praktischer is. De reistijd vanaf het station in Elst naar Nijmegen is 9 minuten, vanuit Wijchen ben je er in 11 minuten en vanuit Cuijk sta je in 14 minuten in het centrum van Nijmegen.

Samen reizen naar deze stations is nog gezelliger, geef je mede hardlopers daarom een slinger. Meld je lege stoelen in jouw auto aan via onze carpoolpartner Slinger en reis samen. Dat is beter voor het klimaat, gezelliger én je kan parkeer- en brandstofkosten delen. Zoek je zelf een rit? Selecteer dan ‘meerijden’ en boek een lege stoel.

Hoe werkt Slinger?

In de applicatie van Slinger kunnen deelnemers hun autorit naar station Elst en Wijchen aanmelden. De autorit inclusief vertrektijd, beschikbare plaatsen en bestemming is zichtbaar voor andere deelnemers. Zij kunnen een plek in deze auto reserveren. De deelnemers maken onderling afspraken over het verdelen van de kosten en reizen vervolgens samen naar het station en vervolgen vanaf daar hun weg naar Nijmegen per trein.

Voordelen van een combireis auto & trein naar de NN Zevenheuvelennacht & NN Zevenheuvelenloop

 • Je komt relaxt aan in Nijmegen vlakbij start en finish (10 minuten wandelen)
 • Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats in het centrum van Nijmegen
 • Geen files op weg naar het evenement en bij vertrek
 • Je loopt vanaf het station over de ZevenheuvelenExpo met leuke stands van sponsoren en partners. Op de expo kun je ook direct je eventueel bestelde T-shirt afhalen
 • Tussen het NS station en start & finish vind je de garderobe, waar je je tas met waardevolle spullen gratis bewaakt kunt achterlaten tijdens de loop
 • Gezellig met mede-lopers in de trein
 • Ervaringen delen met andere lopers
 • De trein tussen Cuijk en Nijmegen gaat twee keer per uur, tussen Elst en Nijmegen twee keer per uur en tussen Wijchen en Nijmegen twee keer per uur. Kijk in de NS reisplanner voor actuele vertrek- en reistijden.
 • Het is goedkoper:
  • Als je een combireis maakt, kun je makkelijk gratis parkeren.
  • Kosten treinkaartje Cuijk-Nijmegen: 4,38 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.
  • Kosten treinkaartje Elst-Nijmegen: 5,20 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.
  • Kosten treinkaartje Wijchen-Nijmegen: 5,80 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.

Het klimaat gaat ons aan het hart. Jou ook? De auto is de grootste vervuiler van de NN Zevenheuvelenloop. Om deelnemers en toeschouwers te helpen een duurzame keuze te maken, bieden de organisatie, NS, Slinger en provincie Gelderland andere reisopties aan. #samennaarde7h is niet alleen veel gezelliger, het zorgt voor een betere bereikbaarheid van Nijmegen en een lagere CO2-uitstoot.

Lees hier meer over duurzaam reizen naar de NN Zevenheuvelenloop

Samen reizen naar de NN Zevenheuvelenloop

Lees hier waarom we samen reizen stimuleren