Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

HOE SUSAN DE HEUVELS OVERWINT

Susan Krumins is zilveren medaillewinnares op het EK, groot fan van de NN Zevenheuvelenloop én ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Bekijk hier wat de NN Zevenheuvelenloop voor Susan betekent:

1995

Voor het eerst doet Susan in haar woonplaats mee aan de Mini Zevenheuvelenloop (destijds nog de Ellen van Langenloop). 

1997

Susan wint de Mini Zevenheuvelenloop en mag een ereronde lopen met de winnares van de 15 kilometer; de Ierse Catherine McKiernan.

1998

Op uitnodiging van Seven Hills Running Team coach Has van Cuijk wordt ze lid van het door de Stichting Zevenheuvelenloop ondersteunde talententeam. 

2003

Bij de eerste editie van de Marikenloop behaalt de dan 15-jarige een derde plaats op de 5 kilometer.

2013

Tien jaar na haar eerste deelname aan de Marikenloop verpulvert Susan het parcoursrecord van Lornah Kiplagat en zet het op 15.43. Inmiddels heeft Susan al diverse internationale prijzen behaald bij de junioren en in onder 23 categorie. Later dat jaar wordt ze 8e op het WK 5.000 meter en breekt ze definitief door als toploopster bij de senioren.

2016

Een droom die uitkomt: Susan wint bij haar debuut de NN Zevenheuvelenloop! In hetzelfde jaar wordt ze ook 8e bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op de 5000 meter. Een top jaar!

 

2018

Met 47.41 loopt Susan een razendsnelle tijd bij haar tweede deelname aan de NN Zevenheuvelenloop. Ze wordt derde in de wedstrijd en is met haar tijd de tweede snelste Nederlandse allertijden.

2019

In haar eerste wedstrijd als ambassadrice van de Stichting Zevenheuvelenloop verbetert Susan haar parcoursrecord bij de Marikenloop naar 15.40.