Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Weergaloos wereldrecord voor Letesenbet Gidey bij NN Zevenheuvelenloop

________________________________________

Nijmegen – Letesenbet Gidey heeft bij de 36e editie van de NN Zevenheuvelenloop een onwaarschijnlijk wereldrecord gelopen van 44.20 min. Met deze tijd verbeterde zij het oude record bij de vrouwen over 15 kilometer met meer dan één minuut. Bij de mannen won NN Running Team-atleet Stephen Kissa in 41.49 min.
Wereldrecord
Gidey stond vol vertrouwen aan de start. Ze begon direct in een pittig tempo van 3.00 min. per kilometer. Op de Zevenheuvelenweg voerde ze het tempo nog iets op en de tiende kilometer ging zelfs in 2.44 min. Met een doorkomst van 29.44 op 10 kilometer leek een nieuw wereldrecord in de maak. De 21-jarige Ethiopische kende geen verval en denderde met drie laatste kilometers in 2.50 min. naar de finish. Haar tijd van 44.20 betekent een verbetering van maar liefst 1.17 min. van de oude besttijd.
Ook Evaline Chirchir liep een snelle tijd van 46.33. Het podium werd compleet gemaakt door Eva Cherono (48.15) Bij de mannen won Kissa na een spannende eindsprint. Edwin Kiptoo moest het in de laatste meters afleggen tegen de Oegandees van het NN Running Team. Kissa liep 41.49 en Kiptoo liep 2 seconden langzamer. Moses Koech, teamgenoot van Kissa, werd derde in 42.06.
Snelste Nederlands
Bij de mannen was Mohamed Ali het eerste terug aan de finish. De atleet uit Cuijk liep een nieuw persoonlijk record van 43.57. Susan Krumins was in eigen stad de snelste Nederlandse loopster