Zondag 17 november
Dit leefde al begin jaren ’90. Toen bood de organisatie voor het eerst een voordelig treinkaartje aan voor de deelnemers aan de Zevenheuvelenloop. Om het treinvervoer te stimuleren werd zelfs de start en finish verplaatst naar een locatie dichterbij het treinstation en de Eigen vervoerstoeslag ingevoerd.
In 2008 vierde de Stichting Zevenheuvelenloop haar 25-jarig jubileum. De jubileumeditie van de Zevenheuvelenloop werd door de organisatie aangegrepen om de ambitieuze slogan ‘De Zevenheuvelenloop wordt het meest duurzame loopevenement van Nederland’ waar te maken.
In het jubileumjaar werd er een flinke stap voorwaarts gezet. De eerste stappen waren het schrappen van de papieren brochure (oplage 180.000) en de 25.000 goodiebags na afloop. De katoenen T-shirts waren van ecologisch katoen (nu van gerecyclede grondstoffen), de catering was geheel biologisch, er werd gebruik gemaakt van milieuvriendelijke vervoersmiddelen en het afval werd meer dan ooit gescheiden aan de afvaldienst aangeleverd. Dit beleid wordt nog steeds gehanteerd en is ook doorgevoerd bij de Stevensloop en de Marikenloop.
De Stichting Zevenheuvelenloop maakt regelmatig quickscans van haar evenementen en blijft investeren in duurzaamheid. Ze laat zich hierbij onder andere inspireren en leiden door het ‘Cradle to Cradle’ gedachtegoed van McDonough & Braungart. Elk aspect van het evenement, van Afval tot (plastic) Zakken wordt onder het vergrootglas gelegd en bekeken of het duurzaam (genoeg) is.