Uitslagen Seven Hills Record Run 2024

Stimuleren van duurzamere reisopties naar de NN Zevenheuvelenloop

Een derde van de deelnemers aan de NN Zevenheuvelenloop komt met de auto naar het evenement. Daarnaast komt een derde van de deelnemers met de trein. Het overige derde deel komt te voet, met de fiets of de bus. Het liefst zien we dat iedereen te voet, met de fiets of het OV komt, zodat de druk op de bereikbaarheid van Nijmegen zoveel mogelijk wordt beperkt en omdat reizen op voorgenoemde manieren de duurzaamste opties zijn.

Uit een CO2-analyse die we hebben laten uitvoeren, blijkt dat mobiliteit het grootste vervuilende aspect van de NN Zevenheuvelenloop is. Hierbij is vervoer per auto de grootste veroorzaker van CO2-uitstoot.

Bewustwording creëren en duurzame reisopties stimuleren

We willen zoveel mogelijk bewustwording creëren van de impact die reizen heeft op het milieu. Vooral autovervoer heeft een vervuilend effect op het milieu en daarom willen we het aantal auto’s dat naar het evenement komt zoveel mogelijk beperken. De deelnemers kunnen ons helpen om het evenement duurzamer te krijgen, door hun manier van reizen aan te passen. We bieden daarom duurzamere reisopties aan: combi-reizen met de auto en trein en een samenreis-mogelijkheid via Slinger.

Duurzamere reisoptie

Combireis auto & trein en samenreizen

Bij een combireis reist een deelnemer en/of toeschouwer met de auto naar een NS station net buiten Nijmegen (bijvoorbeeld station Elst of Wijchen) en gaat van daaruit verder met de trein. Bij de stations in Elst en Wijchen is voldoende gratis parkeermogelijkheid. De reistijd vanaf het station in Elst naar Nijmegen is 9 minuten, vanuit Wijchen ben je in 11 minuten in het centrum van Nijmegen.

Met de NS en Slinger motiveren we deelnemers en toeschouwers om samen met de auto te reizen naar het station vlakbij Nijmegen.

Hoe werkt Slinger?

In de applicatie van Slinger kunnen deelnemers hun autorit naar station Cuijk, Elst en Wijchen aanmelden. De autorit inclusief vertrektijd, beschikbare plaatsen en bestemming is zichtbaar voor andere deelnemers. Zij kunnen een plek in deze auto reserveren. De deelnemers maken onderling afspraken over het verdelen van de kosten en reizen vervolgens samen naar het station en vervolgen vanaf daar hun weg naar Nijmegen per trein.

Waarom zetten we in op treinreizen en combireizen?

Niet voor iedereen ligt een treinreis voor de hand, bijvoorbeeld als je ergens woont van waaruit het reizen met OV naar Nijmegen veel langer duurt dan met de auto. Als je ervoor kiest om met de auto te komen, dan zien we graag dat zoveel mogelijk stoelen in de auto gevuld zijn, zodat het totale aantal auto’s dat naar het evenement komt wordt beperkt. Dat scheelt ruimte, zorgt voor betere bereikbaarheid en het draagt bij aan de vermindering van CO2 uitstoot.

Voordelen van de combireis

 • Je komt relaxt aan in Nijmegen vlakbij start en finish (10 minuten wandelen)
 • Je hoeft niet te zoeken naar een parkeerplaats in het centrum van Nijmegen
 • Geen files op weg naar het evenement en bij vertrek
 • Je loopt vanaf het station over de ZevenheuvelenExpo met leuke stands van sponsoren en partners. Op de expo kun je ook direct je eventueel bestelde T-shirt afhalen
 • Tussen het NS station en start & finish vind je de garderobe, waar je je tas met waardevolle spullen gratis bewaakt kunt achterlaten tijdens de loop
 • Gezellig met mede-lopers in de trein
 • Ervaringen delen met andere lopers
 • De trein tussen Cuijk en Nijmegen gaat twee keer per uur, tussen Elst en Nijmegen twee keer per uur en tussen Wijchen en Nijmegen twee keer per uur. Kijk in de NS reisplanner voor actuele vertrek- en reistijden.
 • Het is goedkoper:
  • Als je een combireis maakt, kun je makkelijk gratis parkeren.
  • Kosten treinkaartje Cuijk-Nijmegen: 4,38 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.
  • Kosten treinkaartje Elst-Nijmegen: 5,20 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.
  • Kosten treinkaartje Wijchen-Nijmegen: 5,80 (e-ticket retour, zonder Flex Dal Voordeel). Een dagkaart voor de parkeergarages in Nijmegen kost €14,00.