slogan
header_img

Stichting Zevenheuvelenloop

De NN Zevenheuvelenloop, de Zevenheuvelennacht en de Mini Zevenheuvelenloop worden georganiseerd door de Stichting Zevenheuvelenloop.

Bij de Stichting Zevenheuvelenloop staat de loper altijd centraal. Wij zijn een organisatie van hardlopers voor hardlopers. De doelstelling van de Stichting Zevenheuvelenloop is al meer dan 30 jaar het promoten van de loopsport. Dit doen wij door het organiseren van de Mini Zevenheuvelenloop, Zevenheuvelennacht, NN Zevenheuvelenloop, Stevensloop en Marikenloop en het ondersteunen van Team Zevenheuvelen. Dit doen wij met veel plezier vanuit een passie voor hardlopen.

Jaarlijks weten ruim 60.000 hardlopers uit het hele land de weg naar evenementen van de Stichting Zevenheuvelenloop te vinden. Van de loper die komt voor een sportief gezellige dag tot de loper die een wereldrecord wil lopen. Iedere loper is voor ons belangrijk. Met onze vele vrijwilligers proberen wij deelnemers en toeschouwers een mooie dag te bezorgen.

De evenementen worden op een zo duurzaam mogelijke manier georganiseerd. Vele maatregelen zijn genomen waarbij grote stappen zijn gezet door onder het aanbieden van gratis busvervoer, een treinkaartje tegen gereduceerd tarief, toiletten te voorzien van 100% Cradle to Cradle toiletpapier, afval zo veel mogelijk voorkomen en te scheiden, geen sampling toe te staan en een deelnemersshirt van 100% gerecycled materiaal aan te bieden. Klik hier als je meer wilt weten over het duurzame beleid van de stichting.

Bestuur en bureau

Het bestuur van de stichting bestaat uit:  Ton van Lieshout (voorzitter), Wim Meijer (secretaris), Maarten Krol (penningmeester) en Irene van Dongen (algemeen bestuurslid). Het bureau bestaat uit: Hein van den Hoogen, Lotte Jacobs, Niels Kersten, Joan Merx, Christof Randag, Ina Theloosen en Alexander Vandevelde.

Vrijwilligers

Een evenement als de NN Zevenheuvelenloop kan niet plaatsvinden zonder de inzet van vrijwillige medewerkers. Ruim 800 vrijwilligers zorgen ervoor dat tijdens het evenement alles op rolletjes loopt. Wil je meer informatie over de vrijwilligersfuncties, stuur dan een e-mail naar medewerkers@zevenheuvelenloop.nl.

Duurzaamheid

Stichting Zevenheuvelenloop heeft het thema duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Bij alle evenementen bekijken we hoe we zo duurzaam mogelijk kunnen organiseren, met zo min mogelijk overlast voor omwonenden, met zo min mogelijk afval, met T-shirts die gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen etc. We blijven daarin kritisch naar onszelf kijken en houden de maatregelen regelmatig tegen het licht om te bekijken of het nog beter kan. Meer weten? Klik hier.

Ook van de Stichting Zevenheuvelenloop

De stichting Zevenheuvelenloop organiseert naast de NN Zevenheuvelenloop nog twee andere hardloopevenementen in Nijmegen.

Stevensloop

Op de derde zondag van maart vindt de tweede Stevensloop plaats. Een stadsloop door het historische centrum van Nijmegen, met drie afstanden: 5 km, 10 km en een halve marathon.  Op www.stevensloop.nl vind je alle informatie hierover.